Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Stöd och Omsorg

Hem / Stöd och Omsorg / Funktionsnedsättning / Daglig verksamhet

Daglig verksamhet

Att ha ett arbete eller någon annan meningsfull sysselsättning är en viktig del i en människas liv, vilket innebär möjlighet till gemenskap med andra.

Vuxna som tillhör personkrets 1 och 2 enligt LSS kan ha rätt till daglig verksamhet. Den dagliga verksamheten skall vara anpassad till den enskildes behov, förmåga och önskemål och ge möjlighet till delaktighet i samhället.

Arbets/aktivitetstiden inom daglig verksamhet är uppdelad i ett för- och eftermiddagspass. Förmiddagspassets är mellan 09.00-11.30 och eftermiddagspasset är mellan 13.00-15.30. På tisdagar stänger daglig verksamhet kl. 13.00, med anledning av personalmöte, planeringstid m.m.

Personer med beviljad daglig verksamhet som har förutsättningar att utföra vissa uppgifter på en extern arbetsplats kan erhålla arbetsförlagd daglig verksamhet under förutsättning av att plats erbjuds av ortens företag.

Nedanför hittar du information, blanketter och meny för daglig verksamhet.