VAL-BORG öppenmottagning är en verksamhet som drivs av Söderköpings Kommun, för dig som har alkohol/drogproblem eller som är orolig för en anhörigs alkohol- och/eller droganvändande.
I dagsläget fungerar endast faxnummer 0121-18797 men framöver kommer båda faxnummer att fungera. Dvs det finns två faxnummer som går till socialtjänsten på Tingshuset.
Moa-mottagningen
Telefon: 010-104 00 05
Moa-mottagningen är en mottagning för ungdomar som kan ha börjat använda droger eller är på väg in i ett missbruk. Mottagningen drivs i samarbete mellan Landstinget i Östergötland och Norrköpings kommun och vänder sig till ungdomar som själva är berörda, deras kamrater och föräldrar. Till Moa-mottagningen kan man vända sig för kostnadsfria drogtest, stödsamtal och telefonrådgivning.
VAL-BORG öppenmottagning är en verksamhet som drivs av Söderköpings Kommun, för dig som har alkohol/drogproblem eller som är orolig för en anhörigs alkohol- droganvändande.
Hit kan du vända dig om du har frågor kring missbruk och beroende. Öppna mottagningen erbjuder behandling och stödinsatser till människor som lever i eller nära ett missbruk och beroende.
Till VAL-BORG kan man komma anonymt om man vill, och det är helt kostnadsfritt. Du är välkommen att ringa om du vill ha mer information eller beställa tid för samtal.
• Kartläggning/rådgivning: Några inledande träffar där du får en klarare bild av var du står och vi ger dig information och rekommendationer om hur du kan gå vidare.
• Motivation: Samtalen syftar till att tillsammans arbeta fram en arbetsplan som beskriver dina mål och hur du ska nå dina mål för att nå nykterhet/ drogfrihet.
• Primärbehandling: För de som har utvecklat ett beroende och som vill förändra sin livssituation och få en nykterhet med livskvalitet.
• Efterbehandling: Stödet som finns kvar efter avslutad behandling under cirka 1 år.
• Vardagssupport: Vardagsnära stöd, framför allt utanför hemmet och i samband med myndighetskontakter.
• Anhörigstöd: Information och samtalsstöd speciellt utformade för att handskas med en svår livssituation.
Om du är ung så kan du vända dig till Moa-mottagningen eller till Ungdomshälsan.