Förskola och Skola

Föräldrakooperativet Musikanten

Hos oss finns härliga ungar, utbildad personal, hängivna föräldrar, fantastisk utemiljö, mat lagad från grunden och närheten till allt!
​Här finns föräldrarna med engagemang i barnets vardag, både genom att delta i verksamheten men också med hjälp av appen Tyra.

På Musikanten får ditt barn dela vardagen med sina syskon. Vi har barn från 1 år på förskolan och upp till 12 år på frita. Vi finns mitt i Söderköping, granne med skogen, biblioteket, badet, skridskobanan och nära till Ramunderberget. Vår gård är mysig och föränderlig, mycket på grund av våra fixardagar vi har varje år där både vuxna och barn hjälps åt med nya idéer och önskningar.

Musikanten är en ekonomisk förening som driver en förskola och fritidshem utan vinstintresse. Vi är politiskt och religiöst oberoende. Familjerna förenas i en vilja att vara en del av, påverka och ha inblick i barnens vardag. Genom att vi är med på möten har man som förälder stor insyn i och möjlighet att påverka barnens vardag. Vår styrelse är vald av föreningen, de samordnar och kallar till gemensamma föreningsmöten och årsmöten.
Du betalar 75 % av maxtaxan till kommunen.

Vi har verksamhetsgrupper som arbetar med olika saker som rör vår förskola och fritidshem. Som familj förväntas det att någon av föräldrarna ska vara med i minst en grupp, det kan vara trivselgrupp, it & pr, städ eller fixargrupp osv. Det förväntas även att föräldrarna ska vara med och utföra olika städuppgifter ca 4ggr/termin.

Musikanten har samma uppdrag som kommunala förskolor/fritidshem med tillägget att föräldrarna finns som en naturlig del i verksamheten. Vi följer förskolan- och skolans läroplan och har kommunens mål och riktlinjer som vägledande principer.
Pedagogerna har alltid det pedagogiska ansvaret för verksamheten.

Vi har en egen kock som lagar jättegod mat från grunden, varierande matsedlar varje vecka, främst ekologiskt och ibland blir det gott nybakat bröd till frukost eller mellanmål.

​Det är valfritt att närvara vid olika aktiviteter som anordnas av Trivselgruppen. T.ex. familjedag med korvgrillning & lekar, Luciafika, höstsoppamys, Midsommarkalas, föräldrafester eller annat skoj.