Näringsliv och Arbete

Hem / Näringsliv och Arbete / Starta eget & finansiering

Starta eget & finansiering

Är du nyfiken på att starta eget företag eller vill du veta mer om att starta ett företag? Att ta steget att starta eget företag kräver både engagemang och kunskap. Det är viktigt att du som har en affärsidé och vill starta ett eget företag kan få stöd och information. Därför finns bl.a Nyföretagarcentrum på plats i Söderköping. De genomför både kostnadsfria starta-eget-kurser och rådgivningar. Nedan finner du också information om andra organisationer som kan bistå dig.

Starta-eget-kurser och rådgivning – på plats i Söderköping

Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrum genomför Starta-Eget-kurser (Steget till eget) i Söderköping, för närvarande 2 gånger per år. Nyföretagarcentrum erbjuder också kostnadsfri och personlig rådgivning.

Coffice Söderköping

På Coffice kan du, förutom att gå steget-till-eget-kurs och få rådgivning, också få råd och kontaktvägar från de som har sin arbetsplats där samt alla de samarbetspartners som är knutna till Coffice. Bl.a finns Föreningen Möjligheternas Söderköping (fd. Stadskärnan) och Nyföretagarcentrum på plats eller är knutna till Coffice.

Kommunens näringslivssamordnare, En-väg-in

Via näringslivssamordnaren kan du enkelt komma i kontakt med organisationer, företag och kommunala funktioner. Näringslivssamordnaren hjälper dig om du till exempel har ett ärende som kräver flera olika typer av tjänstepersoner vid ett och samma tillfälle, s.k. En-väg-in. Näringslivssamordnaren har kontor både i kommunhuset samt på Cooperate Coffice.

Rådgivning och information från organisationer

ALMI Företagspartner - affärsutveckling, innovation och finansiering
Finns i varje län/region. Hjälper dig med inspiration, rådgivning och affärsutveckling.

Arbetsförmedlingen - Arbetslös och funderar på att starta eget företag?
Då ska du vända dig till arbetsförmedlingen

Coompanion – samarbeten mellan företag & kooperativa företag 
Finns i varje län/region. Hjälper dig som vill starta ett kooperativt företag

IFS Rådgivningscentrum – Rådgivning för dig som är ny i Sverige
Är du ny i Sverige och vill ha information och rådgivning kring att driva eget företag kan du, på ditt eget språk, få det via IFS Rådgivningscentrum

Verksamt.se – All samlad information och kunskap kring starta eget företag
Här finner du bland annat information från t.ex Bolags-, Skatte- och Tillväxtverket.

Finansiering

Du som vill starta, köpa eller utveckla ett företag måste hitta ett sätt att finansiera verksamheten. Oftast krävs det att du kan visa upp egen finansiering, dvs sparkapital e.d. Bankerna erbjuder råd och stöd, men även Almi har specialister som kan ge olika finansierings- och rådgivningslösningar. Almi kan också bidra till finansieringen genom mindre lån under vissa villkor.