Bostad och Miljö

Hem / Bostad och Miljö / Din bostad / Avfall & Återvinning

Avfall & Återvinning

 

Sophämtning

Söderköpings kommun förbättrar hösten 2018 sitt sophämtningssystem med ett så kallat flerfackssystem. Vi vill genom det nya systemet öka återvinningen och förbättra servicen. För att läsa om de olika abonnemangstyperna, klicka här. 

Sommarhämtning vid fritidshus sker 15 april - 15 oktober.

Ladda gärna ner appen Söderköpings VA och renhållning så får du en påminnelse vilken tunna som du ska ställa ut när. I rutan Mer information om avfall och återvinning, längre ner på sidan, kan du ladda ner aktuella hämtscheman som pdfer. Du kan också läsa informationen här. 

Observera att du som har flerfackstunna har ett hämtschema för tunna 1 och ett för tunna 2.

Återvinningscentral

På Hjälmsborgs återvinningscentral, 6 km söderut på Östra Rydsvägen, kan man själv åka för att lämna sorterat avfall.

Privatpersoner med renhållningsabonnemang i Söderköpings kommun får avgiftsfritt lämna sorterat grovavfall. För företag och andra verksamheter finns ett kupongsystem.

Skärgård

Ute på våra skärgårdsöar finns totalt 9 stycken sopmajor. Det finns även mottagningar av hushållssopor och källsorterat material på fastlandssidan på 5 platser: Kungshällsudden, Lergraven, Vrångö, Tyrislöt och Finnkroken.

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.