Visit Söderköping - turism

Hem / Visit Söderköping / Äta och sova / Gårdsbutiker

Gårdsbutiker

Ekö Gård - Gårdsbutik och trädgårdscafé

Ekö Gård är en liten lammgård med en gårdsbutik och ett trädgårdscafé i en pittoresk och genuin gårdsmiljö i Sankt Annas skärgård.
Här hittar du lammkött till grillen eller grytan, lammskinn, grönsaker och ägg från gården. Dessutom säljer vi ett urval av keramik, smide och småskaligt mathantverk från andra gårdar nära oss, men även inredning för hem och trädgård.

Ekö Gård 1
614 98 Sankt Anna
Telefon: 046-0702676061
E-post: ekogard.sanktanna@gmail.com
Hemsida: http://www.ekogard.nu

Loddby Gård Grönsaker

Loddby Gård
61492 Söderköping
Hemsida: https://www.facebook.com/Loddbygard

Söderköpingsbonden

Söderköpingsbonden hittar du på en gård som ligger i Dyhult söder om Söderköping, här kan du plocka det som odlas under säsong tex hallon, jordgubbar, sparris, blommor, majs, solrosor och pumpor. Här finns även ett enklare gårdscafé, utegrisar att klappa och pumpakörning med tramptraktorer för barn och annat roligt.

Telefon: 0733963445 gärna via sms

Hemsida: https://soderkopingsbonden.se/

Harsby Gårdsbutik

Delikatesser, rökt fisk etc

Harsby flygel, Söderköping

Hemsida: https://www.facebook.com/sanktannarokeri/

 

Forsmans lax och lamm

 Forsmans Lax & Lamm har vi ett stort utbud av förädlade lammprodukter från den egna gården. Vad sägs om lammkorv, lammracks, lammfärs o.s.v. Ni kan även köpa delar av ett djur eller köttlådor.
Köttet är från lamm som betar på Aspöja och kringliggande öar i S:t Anna skärgård. Lammen går på vackra naturbeten, de hanteras med vallhund som djuren är vana vid, för att minska stressen.

Telefon: 0125-91015, 0703-289561
Hemsida: www.forsmans.se

 

Magasinet Sankt Anna

Det gamla spannmålsmagasinet från Herrborums gods i Sankt Anna, har plockats ned i över 600 delar och fått nytt liv i Uvmarö Hamn. Alldeles intill vattnet fyller vi det nu bit för bit med ett nytt innehåll. Här finner du bland annat gårdsbutik med produkter från Missjö Gård, såsom lammkött, nötkött, skinn och garn. Vi har café med hembakade kakor, bröd och glass. Ni kan också få lagad mat baserad på gårdens egna produkter. Vi har fullständiga rättigheter.

Telefon: 0121-521 22

Hemsida: www.magasinetsanktanna.se

 

Gäverstad hage

Gäverstad hage är en giftfri grönsaksodling och med självplock av snittblommor.

På Gäverstad hage väljer du om du vill skörda dina grönsaker själv eller om du vill ha hjälp. Korg och sekatör finns alltid att låna. Vill du bara strosa en stund bland doftande luktärter, rosenskäror, dahlior och tomater går det också bra. Gäverstad hage vill erbjuda dig en stunds livsnjutning. Om det är att plocka en bukett blommor eller ta upp en purjolök från jorden, det avgör du. Denna säsong erbjuder snittblomsodlingen bland annat dahlior, lejongap, luktärter, rosenskäror och astrar. Bland grönsakerna finns bland annat tomater, gurka, squash, lök och olika kålsorter.

Telefon: 0736 – 94 51 38

Hemsida: www.gaverstadhage.se

 

Evalunds gårdsbutik

Gårdsförsäljning av morötter, potatis och betor från Lelles odling AB

Epost: evalundsgardsbutik@outlook.com

Hemsida: https://www.instagram.com/evalundsgardsbutik/

 

Eriet handelsbod

Här hittar du en blandning av inredning, egenproducerade varor bla från bryggEriet, rökEriet och skaffEriet

Telefon: 070 466 99 89

Hemsida: https://www.facebook.com/eriethandelsbod/