Kultur och Fritid

Hem / Kultur och Fritid / Kultur / För barn / Jag önskar

Jag önskar

I Fablernas värld...

Fabler har berättats i alla tider. En fabel är en kort berättelse, som inte behöver kännas sann. Huvudpersonerna är riktiga eller påhittade djur som pratar och beter sig som människor. Fabeln berättar vad som är rätt och fel och har en sensmoral på slutet, ett påpekande om hur man bör uppföra sig. 

I fablernas värld vill vi lyfta fram de medeltida fablerna genom att föra in dem i ett nutida sammanhang, vad anses som gott och ont idag? Vilka beteende uppmuntrar vi och vilka inte?

"Jag önskar"

Placering: Edgards på Lagnö. Konstnär: Isabelle Nilsson.

Det här är berättelsen om vad våra barn önskar sig av framtiden. Men kanske också om hur vi önskar av våra barn att de ska ta ansvar för den klimatkris vi själva skapat och bidrar till att upprätthålla. Djuren i berättelsen delar med sig av sina önskningar, vad är din önskning?

Om konstnären Isabelle Nilsson, Finspång:

Utbildad på Grafikskolan i Stockholm, samt HDK-Valand, Göteborgs universitet.

"Som konstnär arbetar jag gärna med bilder och berättelser som berör teman som möten, känslor, hem och trygghet. Ofta arbetar jag i den grafiska tekniken collografi. Men att som här arbeta med plywood och måleri väcker både skaparglädje och en nyfikenhet på nya utmaningar!" 

Läs mer här