Kultur och Fritid

Lyssna

illustration Mimmi Tollerup

Audioguiden tar dig runt i staden ackompanjerad av fakta och skrönor. Man kan gå hela eller delar av slingan. Eller kanske förkovra sig lite hemifrån soffan!

Samma sak gäller filmerna där DickHarrison är vår ciceron vid Tio stopp i Söderköpings medeltid. På plats eller i soffan - det avgör du själv!

I Ljudkiosken på Rådhustorget får du höra historiska berättelse och dikter/berättelser skrivna av söderköpingsbor. För att höra dem måste du ta dig till torget och in i kiosken.

I flera av installationerna i stadsrummet kan man lyssna på medeltiden. Ja, vi vet förstås inte riktigt hur det lät då - men det hindrar oss inte! Vi tar er tillbaka 800 år och låter er uppleva folkliv på gator och torg, kungakröningar, bestraffningar och medeltida kyrkomusik. Konventet, Paviljongen, Tronen och S:t Ilians kyrka under jord har ljud. 

Vi vill också slå ett slag för appen Storyspot där vi har gjort totalt 15 spots med storys. Appen är gratis och finns där du brukar hämta dina appar i Appstore eller Google play.

Våra berättelser/spots handlar om konstträdgårdarna, stora och små historiska händelser, personporträtt, dramatiska och hjärtknipande storys från många århundraden.