Kultur och Fritid

Hem / Kultur och Fritid / Kultur / Föreläsningar & berättarvandringar

Föreläsningar & guidningar

I samarbete med det ideella föreningslivet och olika studieförbund arrangeras ett antal föreläsningsserier med olika teman. Föreläsningarna ges vanligtvis på Stinsen.

Merparten av kommunens guidningarna anordnas av Turism, men kulturkontoret anordnar också guidningar eller berättarvandringar med kulturhistoriskt innehåll.

Håll utkik i evenemangskalendern!

Nyfiken på. Söderköpings föreläsningsförening bjuder in författare, politiker och samhällsdebattörer till samtal kring radikala och spännande kultur- och samhällsteman.

RETRO – kulturhistoriska tillbakablickar är en serie med föreläsningar kring historia och kulturhistoria

Musikkåserier. Stig Jacobsson berättar om en epok eller en tonsättare inom den klassiska musikvärlden med massor av musikillustrationer.

Söderköpings bokhylla. Författarbesök på måndagar under sommaren. De flesta svenska författarna har snart besökt oss!

Barnens bokhylla. Bokprat och skapande tillsammans med aktuella barnboksförfattare.

Söderköpings Gästabud. Under Gästabudsdagarna bjuder vi på föredrag och guidningar om allt mellan himmel och jord inom vikingatid och medeltid.

Temavandringar, berättarvandringar, Natur- och kulturvandringar. Under sommar och höst bjuder vi på olika vandringaroch teman i staden, ofta med anknytning till stadens medeltida historia eller dess bebyggelse. Natur- och kulturvandringarna är anordnade av föreningar, Länsstyrelsen, Turism eller Kulturkontoret på landsbygden eller i stadens närområde. Allt från milslånga vandringar till kilometerkorta med kultur- eller naturtema, oftast både och.