Kultur och Fritid

Hem / Kultur och Fritid / Kultur / För barn

Barn

Här har vi samlat det som passar barn speciellt bra. En del finns alltid, annat finns en dag eller två. En del är bara sommartid, en del finns året runt.

Vill du att ditt barn själv ska få skapa, spela ett instrument eller spela drama så titta på Kulturskolan i länken längst ner.

 • Lördagar kl 14 bjuder vi på ett varierat kulturutbud som passar för barn, oftast från 3 år. Det kan vara teater, cirkus, skapande verkstad, författarbesök, dramasaga, berättande m m.

  Kostnadsfritt förstås! För aktuellt program titta i evenemangskalendern, länk nedan.

 • En dag för barnen anordnas i slutet av maj av föreningen  Stadskärnan. En lördag helt vikt för barnen med uppträdanden, skapande, lekar och mycket annat. Läs i evenemangskalendern när det börjar närma sig. Länk nedan.

   

  Söderköpings Gästabud innebär mycket kul att göra och se för barnen sista helgen i augusti!
  Läs mer på Gästabudets hemsida.

   

  Söderköpings poesifestival bjuder på flera roliga aktiviteter med koppling till text och berättande för barn under höstens festival.

 • Galleri Gångtunnel är ett galleri utomhus, i Söderköpings enda gångtunnel under E22:an.

  26 meter ung konst
  - ett ungdomsprojekt med konstnären Mika Liffner:

  ”Med två färgglada resväskor har jag åkt runt i Söderköpings kommun och träffat barn och unga. Vi har jobbat på temat abstrakt, alltså icke föreställande bilder. Jag har sagt: Gör precis vad du vill, så länge det inte föreställer något!

  Att få skapa med färg och form utan något krav på resultat eller bedömning kan vara befriande och rogivande. Det har blivit fantastiskt vackra, spännande och färgglada bilder.

  Ett stort tack till alla er som varit med, tillsammans har vi skapat 26 meter ung konst!"

  / Mika Liffner

 • Fabler har berättats i alla tider. En fabel är en kort berättelse, som inte behöver kännas sann. Huvudpersonerna är riktiga eller påhittade djur som pratar och beter sig som människor. Fabeln berättar vad som är rätt och fel och har en sensmoral på slutet, ett påpekande om hur man bör uppföra sig. 

  I fablernas värld vill vi lyfta fram de medeltida fablerna genom att föra in dem i ett nutida sammanhang, vad anses som gott och ont idag? Vilka beteende uppmuntrar vi och vilka inte?

  Vi har bjudit in fyra konstnärer att i en lekfull gestaltning spegla det vi vill förmedla till våra barn idag - en slags modern fabel öppen för olika tolkningar.

  Målgruppen är 4 -10-åringar men vi tror att konstverken kan intressera både barn och vuxna.

  Här presenteras konstnärerna och konstverken närmare.                                            

  Katten och Haren - Anna-Lena Rydberg

  Fantastisk Symbios – Jonathan Dewoon

  Digital hydra – Olav Lunde

  Jag önskar – Isabelle Nilsson

  Alla konstverk utom Digital Hydra tas ut i maj och tas in på vinterförvaring i augusti.

   

 • Lovverksamhet

  Under sportlov, sommarlov och höstlov finns program för skollediga barn. Alla aktiviteter finns att hitta på Evenemang Söderköping.

 • Vem vill inte känna sig kunglig? Besök utställningarna som finns i stadens utomhusmiljö.

 • Följ med Ylva och Toste på en tipspromenad runt i Söderköping. Då får du se utställningar och installationer som handlar om hur folk hade det på medeltiden, vad arkeologerna har hittats här och hur Söderköping såg ut för 700 år sedan. Du kommer att få se de bästa bitarna av staden samtidigt som du samlar på dig massor av kunskap på ett kul sätt.

  Folder med frågor hämtas gratis på Turistbyrån/biblioteket Stinsen.

Se och uppleva

Kulturskolan