Kommun och Politik

Hem / Kommun och Politik / Politik och Beslut / Nämnder och fullmäktige

Kommunens politiska organisation

Klicka här för större bild: Organisationsschema politik.jpg

Kontaktuppgifter till nämndernas politiker finns under respektive nämnd längre ner på sidan, under knappen Underliggande sidor.

I Söderköping väljs 39 politiker samt 23 ersättare att sitta i Kommunfullmäktige och styra kommunens arbete. Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och beslutar om kommunalskatt, verksamheternas budget och övergripande planer av olika slag. Fullmäktige sammanträder 8-9 ggr per år, undantaget juli och augusti, i Kommunhusets aula. Vilka ärenden som ska behandlas annonseras ut i dagstidningarna cirka en vecka i förväg, samt här på hemsidan. Ärendelistan med de handlingar som hör till, finns i sin helhet på Kommunhuset och i Stinsen, Margaretagatan 19. Mötesprotokollen finns tillgängliga på Stinsen, Kommunhuset och här på hemsidan. Alla sammanträden i fullmäktige är öppna för allmänheten.

Mandat för partierna

I en kommun som är en enda valkrets fördelas mandaten mellan partier som anmält sitt deltagande eller anses ha anmält sitt deltagande i valet och som fått minst 2 procent av rösterna i kommunen.

Socialdemokraterna 8
Moderaterna 8
Centerpartiet 7
Sverigedemokraterna 5
Liberalerna 3
Kristdemokraterna 3
Vänsterpartiet 3
Miljöpartiet de gröna 1
Landsbygdspartiet Oberoende 1
Feministiskt initiativ
Övriga anmälda partier

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.