Kultur och Fritid

Fiske

För dig som vill prova fiskelyckan går det bra att köpa fiskekort online eller på Turistbyrån i Stinsen vid E22. 

Hällerstadsjön och Venasjön

Dagkort 40 kr, veckokort 100 kr, månadskort 150 kr, årskort 300 kr (gäller för hela familjen). Fiskekort går att köpa online.

Strolången

Omfattar sjön Strolången, del av Fängeboån och del av Hällaån. Stränderna är till största delen täckt av vass, båt är att föredra. Dagkort 20 kr, månadskort 60 kr, årskort 130 kr, årskort Familj 210 kr. Fiskekort går att köpa online.

Asplången

Lättillgängliga fiskeplatser är Hulta Sluss, viken vid Luddingsbo, vid golfbanan och Snöveltorp men fiskekortet gäller för hela sjön. Fiskekort går endast att köpa online.

Göta Kanal

Går man med egen båt genom kanalen är det tillåtet att meta från båten med undantag för kanalsträckan i Motala där ädelfisk är utplanterad. Övrigt fiske i kanalen är utarrenderat.

Storån i Söderköping

Det är tillåtet att fiska utan fiskekort från informationsskylt vid Bergaskolan nedströms ner till Båtklubbens brygga. Det är dock inte tillåtet att fiska från båtbryggor i ån. Under perioden 15 september fram till 31 december är det fredningstid och då är allt fiske förbjudet.

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.