Broder Torsten och Ingeborg träben i Konventsområdet/skvallertorget. Kom och lyssna på vad Torsten och Ingeborg har att samtala om. De är från helt olika århundraden men verkar ha funnit varandra. Franciskanerkonventet låg här under 300 år och hospitalet under 250 år. Här har viskats många böner, sjungits många sånger, förts många samtal, glädje och förtvivlan har passerat. Figurerna tas ut i maj och tas in på vinterförvaring i september.
Paviljongen vid Vintervadsgatan/Hospitalsgatan, berättar i ord, bild och ljud om hur det såg ut här under medeltiden. På Vintervadsgatan har 4 meter djupa kulturlager grävst fram med byggnadsrester och gata i många lager, tappade och bortslängda saker, rester efter arbete och vardag. En utställning som är öppen dygnet tunt, året runt, ljudet avstängt nattetid.
Tronen i Kyrkparken kan få vem som helst att känna sig kunglig. I Söderköping har det skett kröningar vid två tillfällen; Magnus Ladulås hustru Helvig kröntes1280 vid Sveriges första drottningkröning och 1302 kröntes deras son Birger och hans hustru Märta till kung och drottning. Vilka pampiga fester det måste ha varit! Tronen täcks över på vintern och ljudet stängs av.
S:t Ilians kyrka under jord i Kanalhamnen, visar hur kyrkan vars rester ligger under kanalen och kanalkajen kan ha sett ut. Söderköping hade fyra kyrkor på medeltiden, den här byggdes troligen vid 1200-talets slut. Tryck på knappen och kika in i rosettfönstret så får du en extra upplevelse. Tillgänglig dygnet runt, året runt. Ljudet avstängt nattetid.
Kjorteln iFärgargränd, fladdrar som om den hängde på tork efter tvätt. Här i kvarteret bredvid hittades en kjordet som måste vara från början av 1200-talet. Den är i två färger och är Sveriges äldsta medeltida plagg och det enda tvåfärgade som hittats.
Kanalgrävarna i Kanalhamnen, berättar om Söderköping och kanalen. Om slitet med att handgräva ocm pompa och ståt vid invigningen och dess betydelse för staden. Gjordes till Kanalens 175-årsjubileum 2009.
Arkeologiskyltar. 12 skyltar som berättar om platser i staden där det gjort särskilt intressanta fynd. Lista och karta nedan.
Skyltar om Söderköpings brunn. I Brunnsparken finns 5 skyltar utmed ån som berättar om brunnslivet och om byggnaderna som funnits här.
Broskyltar. På Söderköpings 8 broar kan man läsa om hur de och omgivningarna har sett ut tidigare.