Visit Söderköping - turism

Hem / Visit Söderköping / Sankt Anna skärgård / Sevärdheter i Sankt Anna

Sevärdheter i Sankt Anna

Flygbild över Stegeborgs slottsruin och marina

Stegeborgs slottsruin

Stegeborgs slottsruin ligger naturskönt beläget och full av riddarromantik, på en liten ö i Slätbaken, nära inloppet till Göta Kanal. Stegeborg var under medeltiden ett av Sveriges viktigaste fästen och kungligt slott fram till 1600-talet.
Granne med det gamla slottet ligger en mysig Hamnkrog, som håller öppet för både lunch och middag under sommaren. Intill finns även en liten kiosk och glassbar.
E-post: stegeborg@stegeborg.se
Hemsida: https://www.stegeborg.se/
Telefonnummer: 0121-420 21

Sankt Anna skärgårdsmuseum

Museet skildrar skärgårdsbornas levnadsvillkor i gången tid och ger också utblickar och information om dagens möjligheter att leva och verka i skärgården.
E-post: sanktanna.hembygd@gmail.com
Hemsida: https://www.hembygd.se/sankt-anna 
Telefonnummer: 0733-300223

Capella Ecumenica

Ett ekumeniskt kapell på ön Gärdsholmen i Slätbakens utlopp. På söndagarna maj-sepember avgår kyrktur med båt från Kungshällsudden i Bottna med lagom ankomst för gudstjänsten.
E-post:info@capellaecumenica.se
Hemsida: https://www.capellaecumenica.se/

Edgards på Lagnö – med utsikt över Sankt Anna skärgård

Här finns inte bara en turistinformation utan även shop, café, utställningar, discgolfbana, naturrestervat och  här annordnas även  kurser, konserter och mycket mer.

Edgards hus är från 1918 - här har tiden stått stilla - förutom en elinstallation på 40-talet och en del tapetbyten och ommålningar. Fasaden är nymålad i ursprunglig grön färgsättning.

I början av 1920-talet var det pensionat i huset och från 1926 och 40 år framåt fanns en telefonväxel till för boende i skärgårdsområdet. Husets rum används nu som samlings- och utställningslokaler. 

Epost: edgardspalagno@gmail.com

Hemsida: https://www.edgardspalagno.se/

Telefon: 076-1937066