Visit Söderköping - turism

Hem / Visit Söderköping / Inspiration / Lina Skandevall tipsar

Lina Skandevalls bästa tips

Resejournalisten Lina Skandevall som ofta syns tipsa om resmål i TV4 Nyhetsmorgon brukar inte bara upptäcka guldkorn utomlands. Hon har även stenkoll på Söderköpings pärlor. Här delar hon med sig av sina bästa tips.

Foto: Bild visar Resejournalisten Lina Skandevall i orange tröja och jeans sittande utomhus, I bakgrunden syns gröna träd

Resejournalisten Lina Skandevall som ofta syns tipsa om resmål i TV4 Nyhetsmorgon brukar inte bara upptäcka guldkorn utomlands. Hon har även stenkoll på Söderköpings pärlor. Här delar hon med sig av sina bästa tips.

 

Vilka platser får man bara inte missa i Söderköping?

– Drothemskvarteren! Det är en doldis många missar när de är på besök i stan. Det är så lätt att bara gå och strosa vid hamnen och missa detta charmiga kvarter. Vackrast är det när stockrosorna blommar och klätterrosorna dignar från husväggarna. Inne i stan tycker jag att Örtagården är en dold pärla. Förutom Smultronstället finns flera andra ställen med glass, och det gör Söderköping till en glasstad värd namnet. Men för att få äta glass ska man självklart bestiga Ramunderberget först och titta ut över utsikten. Det är tradition.

 

Vad får man inte missa att göra i Söderköping?

– Jag vill tipsa om den magiska skärgården. Att hyra en kajak och ta sig ut till en egen ö eller cykla längs kanalen är några av mina absoluta sommarnöjen. Förutom att ta med min SUP och ta mig ut i solnedgången när båtarna lagt till för kvällen. Två måsten längs Göta kanal är dessutom Jolla choklad och Kanalmagasinet i Mem. Förutom det jag redan sagt är Nammis fantastiska godisbutik, med fokus på isländska delikatesser med choklad och lakrits i fokus, helt magisk. Den ligger precis vid E22:an och är väl värd ett besök.

 

Var äter du helst i Söderköping?

– Jag är en stark förespråkare för lokal mat och vill slå ett slag för den lilla träboden intill kanalen. Enkelt, rustikt och charmigt. Söderköpings Brunn har bra middagar. Till efterrätt blir det självklart en kulglass köpt i källaren vid Rådhustorget.

 

När besöker du helst Söderköping?

– Sommartid är staden som vackrast med mängder av besökare. En riktig östgötsk turistpärla! Men det är också mycket folk – så jag letar mig ofta dit på kvällen för att strosa längs Göta kanal och alla uteserveringar. Annars är våren helt magisk när allt blommar och de första båtarna hittar till kanalen.

 

Hur skulle du beskriva Söderköping?

– Söderköping är svensk sommar! Beläget vid en av Sveriges främsta turistattraktioner med slussar och båtar som naturlig underhållning och med en otroligt vacker stadskärna. Det, tillsammans med den medeltida känslan och historien, gör det till en utmärkt destination för hela familjen.

 

Linas restips hittar du på instagram @Skandevall