Nyheter

Hem / Nyheter / Tredje bästa skolkommunen i Östergötland

Tredje bästa skolkommunen i Östergötland

Publicerad den 22 november 2021

I år hamnar Söderköping på plats 57 när Lärarförbundet rankar landets 290 skolkommuner. Det ger oss en tredjeplats i Östergötland och bästa placeringen i östra Östergötland. Vi skattas högt i rankingen framförallt i kriterierna för behöriga lärare, lärartäthet och andel barn i förskolan. Om vi jämför med förra året klättrar vi från plats 151 gällande lärartäthet till placering 29 i år. I den totala rankingen tappar vi från plats 30 till 57.

- Jag är väldigt glad över att vi fortsatt är en högt rankad skolkommun, säger Anders Palmgren, barn- och utbildningschef. Speciellt gläds jag åt att många vårdnadshavare väljer att placera sina barn i våra förskolor och att andelen behöriga lärare i våra skolor är hög. Samtidigt är jag bekymrad över att vi tappar placeringar. Vi kommer att analysera orsakerna till detta så att vi fortsätta ge Söderköpings barn och elever en god utbildning, avslutar Anders.

Du kan läsa Lärarförbundets hela ranking här...

Kontaktperson: Anders Palmgren, barn- och utbildningschef, 0121-181 75

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.