Nyheter
Solängens förskola semifinalist i Arla Guldko 2025
Solängens förskola har utsetts till en av semifinalisterna i klassen Bästa matglädjeförskola, i Arla Guldko 2025. Nästa steg är att bli en av de tre finalister som nu ska väljas ut.
Tävlingen Arla Guldko firar 25 år och syftet med tävlingen är att sätta ljus på vardagshjältarna som lyckas skapa en verksamet som genomsyras av matglädje.
Så här står det i Arlas pressmeddelande:
"- År efter år har vi imponerats av all den kunskap och det stora engagemang som finns i våra offentliga kök. Våra semifinalister skapar fantastiska måltidsupplevelser som innehåller lika stor del god och vällagad mat som varmt bemötande och omtanke av sina gästar. De är verkligen sanna vardagshjältar som är värda att uppmärksammas och lyftas, säger Erica Elfving, projektledare för Arla Guldko."
Vår kostchef Eva-Lott Blixt säger så här:
- Det här en stor ära, och när jag och min kock Evelyn Chaparro Alcantara på Solängens förskola fick beskedet förra veckan så har det varit väldigt svårt att hålla det hemligt. Jag hoppas att det här ska inspirera fler att jobba med matglädje och nyfikenhet, säger Eva-Lott. Evelyn flikar in:- Engagemang och stor vilja tillsammans med en tillåtande arbetsplats samt mycket frihet att exprimentera och utveckla verksamheten har tagit oss hit. Och inte minst barnens motivation att lära sig mer om mat, det är det som driver oss framåt - till en semifinalplats!
- Nu håller vi tummarna att vi blir en av tre finalister, avslutar en glad Eva-Lott och Evelyn instämmer.
- Länk till Arlas pressmeddelande: Semifinalisterna utvalda i tävlingen Arla Guldko 2025
Kontaktperson
Evelyn Chaparro Alcantara, kock
0121-181 09
Eva-Lott Blixt, kostchef
0121-184 67