Kultur och Fritid

Hem / Kultur och Fritid / Idrott & Motion / Skridskoåkning

Skridskoåkning

Vikingavallens isbana

Välkommen att åka skridskor på vår konstfrusna isbana!

Söderköpings kommun erbjuder avgiftsfria istider till skolor och allmänheten. Föreningar eller privatpersoner som önskar boka istider gör det hos Idrott och fritid. Se tillgängliga tider här: Söderköpings kommun - Lokal- och anläggningsbokning (soderkoping.se)

Allmänhetens åkning är alla dagar 09:00-21:00 (med reservation för bokning, underhåll och väderförhållande). Titta gärna på sidan för lokal- och anläggningsbokning (se länk ovan) ifall tiderna är ändrade. 

Ordningsregler 

För allas trevnad gäller följande: 

  • Skridskoåkning sker på egen risk 
  • Skridskoskydd ska alltid användas när man är utanför isbanan 
  • Lärare ska alltid vara med eleverna vid isbanan 
  • Ta gärna med egen matsäck men se till att allt skräp slängs i soptunnan 
  • Lösa bänkar och andra inventarier får inte användas på isen 
  • Hjälm bör användas

I nära anslutning till isbanan finns Fritidslagret där det finns möjlighet att låna utrustning helt gratis! Ett gott alternativ för såväl miljö som plånbok. Du hittar Fritidslagret i det gula huset bakom sporthallen Vikingen eller ”Gamla tvätten” som många säger. Mer information om Fritidslagret finns här: https://www.soderkoping.se/kultur-fritid/natur-friluftsliv/fritidslagret/

Trevlig åkning! 

Göta kanal

Det är inte varje vinter som isen bär på Göta kanal, men när den gör det brukar den plogas och vara populär för en uppfriskande skridskotur.

 

 

Säkerhet på sjö- och havsis

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.