Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Pressmeddelanden

Hem / Press / Pressmeddelanden / Söderköping utvalt som ny etableringsort

Söderköping utvalt som ny etableringsort

Publicerad den 20 oktober 2020

Företaget MERX Svenska AB väljer att etablera sig i Söderköping under 2022. Industriföretaget har idag 50 anställda och en väl etablerad verksamhet. MERX lämnar Butängen i Norrköping och väljer istället Slussporten i Söderköping som plats för att utveckla företaget. 

Sista tillgängliga verksamhetsmarken vid Slussporten
Föregående vecka blev det klart att företaget MERX köper tomten som ligger längst norrut på Slussporten i Söderköpings kommun. Det är den sista tillgängliga verksamhetsmarken inom det industriområde som Söderköpings kommun nu säljer.

Väljer Söderköping
MERX Svenska AB är ett väletablerat industriföretag inom CNC och är underleverantör till många större industriföretag. Företagets tillverkning sker med marknadens modernaste maskiner och tekniker. Idag har MERX sina lokaler på Butängen i Norrköping men ska flytta sin verksamhet till Söderköping under 2022.

– Vi tycker det här är väldigt positivt, främst för oss och förhoppningsvis även för Söderköpings kommun, säger MERX VD, Hans Hammargren. Han fortsätter – Söderköping är en bra placering för oss och erbjuder en miljö där vår verksamhet och vår personal kan utvecklas på ett positivt sätt.  Vi planerar nu för fullt inför byggstart avslutar Hans.

Attraktiv etableringsort
Söderköpings kommuns näringslivs- & turistchef, Therese Eklöf, är positiv;
– Det här bekräftar att Söderköpings kommun är ett aktuellt och eftertraktat alternativ för etableringar. MERX kommer att bli en av de 5-6 största arbetsgivarna i kommunen och självklart är vi mycket glada för att ett företag i den storleken väljer att etablera sig här, avslutar Therese.

– Vi arbetar alltid mot att skapa goda förutsättningar för alla som lever, verkar och gör besök i Söderköping. Genom att göra det, så skapar vi också en kommun där människor vill bo och verka summerar Martin Sjölander (M), kommunstyrelsens ordförande i Söderköping.

 

Kontaktperson:

Therese Eklöf, näringslivs- & turistchef
Telefon: 0121-183 37
E-post: therese.eklof@soderkoping.se

Hans Hammargren, VD MERX
Telefon: 011-19 19 91