Nyheter

Hem / Nyheter / Vernissage Sommarutställning

Vernissage Sommarutställning

"Allt trä ska med!" av MADAM Snickeri och möbelrestaurering finns nu att se på biblioteket Stinsen i Söderköping. Välkomna på vernissage på måndag, den 17 juni kl.17-19. Då finns hantverkarna Marie Carlsson och Magdalena Marano på plats och berättar om möblerna där skogens liv får synas.

Publicerad den 14 juni 2024
Foto: Myra Wippler

Välkomna till vernissage på måndag den 17 juni kl.17
av sommarutställningen "ALLT TRÄ SKA MED! möbler där skogens liv får synas" med MADAM Snickeri och möbelrestaurering.

MADAM snickeri & möbelrestaurering är ett hantverkssamarbete mellan Magdalena Marano, möbelkonservator och möbelrestaurerare och Marie Carlsson, möbelsnickare och dekupör. Verkstaden med snickeri finns i en väglada i Sankt Anna utanför Söderköping.

MADAM Snickeri och möbelrestaurering fick Tord Kempes Arbetsstipendium av Söderköpings kommun 2020 och stipendiet har varit en del i att möjliggöra denna utställningen, som bland annat har stått på Kalmar, Luleå och Virserums Konsthall.

Virket MADAM snickeri använder sig av bär på spår av skogens liv. Färger och former orsakade av möten mellan trädet och djur, föremål eller andra växter gör oftast att träet ratas som ”skadat”. Det når sällan varken hantverkare eller slutkonsument. I MADAMs händer blir detta virke en inbjudan till betraktaren att både vidga den visuella upplevelsen och pröva nygamla sätt att skapa med skogen.

Välkomna till Stinsen där utställningen går att se den 3 juni - 16 augusti.

Biblioteket Stinsens öppettider t.o.m 20 juni: mån-tis 10-19, ons-fre 10-17. Midsommarafton stängt. Fr.o.m 24 juni: mån-tis 13-19, ons-fre 10-17.