Nyheter

Hem / Nyheter / Solängens förskola finalist i Arla Guldko 2025

Solängens förskola finalist i Arla Guldko 2025

Idag är glädjen stor på Solängens förskola, framför allt hos kocken Evelyn Chaparro Alcantra. Förskolan har gått vidare i tävlingen Arla Guldko 2025, och är nu är en av tre finalister i kategorin Bästa matglädjeförskola.

Publicerad den 18 mars 2025

 

Som vi tidigare berättat tog Solängens förskola sig vidare till semifinal i slutet av januari. Idag har beskedet kommit att kocken Evelyn Chaparro Alcantra är en av tre finalister i tävlingen Arla Guldko 2025.

- Vi tävlar i kategorin Bästa matglädjeförskola, berättar Eva-Lott Blixt, kostchef. Och matglädje står verkligen i fullt fokus hos Evelyn, varje dag. Hon, liksom våra andra kockar, utgår varje dag från vår gemensamma grundmeny. Sedan anpassar och utvecklar hon rätterna så de passar och uppskattas av barnen på förskolan. Jag är full av glädje, stolthet och förväntan, nu håller vi tummar och tår för en vinst, avslutar Eva-Lott.

Nu ska finalisterna detaljgranskas av jurygrupper, där bland annat stjärnkockarna Marie Skogström och Paul Svensson deltar. och den 12 maj koras vinnarna vid den stora finalen på Moderna Museet och Eric Ericssonhallen i Stockholm.

- Tänk att vi är i final, utbrister Evelyn Chaparro Alcantra, kock på Solängens förskola. Det är så roligt att laga god, hållbar mat som uppskattas av barn och personal. Jag vill skicka ett stort tack till alla mina småkockar. Deras glädje när de är med och lagar mat, föreslår rätter som de vill laga och sedan nyfiket smakar – det är en stor del i att vi nått ändå hit.

Här kan du läsa pressmeddelandet från Arla

Kontaktpersoner

Evelyn Chaparro Alcantara, kock
0121-181 09

Eva-Lott Blixt, kostchef
0121-184 67