Nyheter

Hem / Nyheter / Söderköpings kommun på plats 30 i Bästa skolkommun

Söderköpings kommun på plats 30 i Bästa skolkommun

Publicerad den 10 november 2020

Söderköpings kommun hamnar på plats 30 av totalt 290 i Lärarförbundets årliga ranking Bästa skolkommun. I länet ligger Söderköpings kommun på en andra plats med bara Vadstena kommun före.

Anders Palmgren, barn- och utbildningschef ser positivt på kommunens placering:

– Vi gläds extra mycket över att vi ligger i Sverigetoppen när det gäller andelen utbildade och behöriga lärare samt andelen barn i förskolan.*

Föregående år hamnade Söderköpings kommun på plats 76, vilket betyder en förbättring på 46 platser i årets ranking. Trots att kommunen klättrar finns det också svagheter som rankingen identifierat:

– Orosmoln är att vår sjukfrånvaro fortfarande är för hög och att vi tappar placering vad gäller våra lärarlöner. Där behöver vi fortsätta med ett utvecklingsarbete, menar Palmgren. Han fortsätter: – Våra goda resultat bygger på ett hårt gemensamt arbete inom alla Söderköpings förskolor och skolor. Vår främsta framgångsfaktor är vårt systematiska kvalitetsarbete där kollegialt lärande och gemensamt förhållningssätt är två viktiga delar, avslutar Palmgren.

 

*Andel av befolkningen i åldern 1-5 år som var inskrivna i kommunal förskola eller förskola som drivs i enskild regi. Statistik från Skolverket.