Nyheter

Hem / Nyheter / CSDR din affärsmöjlighet

Inbjudan: CSDR- din affärsmöjlighet?

Publicerad den 14 juni 2024

CSRD – din affärsmöjlighet? Gör dig redo och stärk din position som värdefull leverantör och hållbar partner.

De nya EU-direktiven för hållbarhetsrapportering kommer att innebära en rad förändringar för de stora företagen. Men hur spiller dessa över på dig som driver ett företag?
Ökade krav från stora kunder och en hållbar värdekedja innebär både möjligheter och risker. I detta program undersöker vi hur framtidens hållbarhetskrav, och framför allt CSRD, kan skapa värde för ditt företag.
Ta chansen att få kunskap och inspiration från forskare på Linköpings universitet och diskutera med andra företagsledare i vårt program.

För vem?
Programmet erbjuds till dig som vill stärka ditt företagets position som värdefull leverantör och hållbar partner. Vi ser gärna att du är underleverantör och/eller har en produkt på en B2B-marknad.
Vi rekommenderar 2 deltagare per bolag, gärna VD och annan nyckelperson i en omställning. Gruppen kommer bestå av icke konkurrerande bolag.
Programmet riktar sig till mindre företag med säte i Östergötland.

Datum och tema för träffarna

  • Dag 1 (30 augusti, kl 9-15) : Aktuella koncept och trender och dess relation till konkurrenskraft: CSRD inklusive dubbel väsentlighetsanalys, cirkulär ekonomi, klimatberäkningar etc. Övningar och diskussioner utifrån egna bolagets position i värdekedjan.
  • Dag 2 (19 september, kl 9-13): Fördjupning CSRD: utforska fördelarna med att svara upp mot eventuella CSRD-initiativ, mätetal, KPI:er, marknadsrelevans etc.
  • Individuell coachning (2h) med forskare från LiU och rådgivare på Almi där ni identifierar och diskuterar ett utvecklingsprojekt som stärker er position inför framtiden.
  • Dag 3 (12 november, kl 9-13): Redovisning av den egna analysen och identifierad hållbarhetsaktivitet. Feedback från de övriga deltagarna.

Pris:3.000 kr exkl moms per företag. Kontakta lisa.elfstrom@almi.se vid frågor och funderingar.

 

Läs mer på : https://www.almi.se/kunskap-och-inspiration/kalender/?eventid=363259