Kommun och Politik

Bemanning

Är du en engagerad person som vill arbeta med att ge goda förutsättningar för våra barn i kommunen? Eller vill du genom ditt engagemang skapa en positiv upplevelse för våra äldre, genom att bidra till ett värdigt liv och avslut? Som vikarie inom Söderköpings kommun kan du knyta kontakter och skaffa dig goda referenser för framtida arbete.

Bemanningens uppdrag är att arbeta för en långsiktig och hållbar kompetensförsörjning. Vi ansvarar för rekrytering och tillsättning av korttidsvikarier inom skola, barnomsorg, särskilt boende, hemtjänst, LSS-verksamhet, personlig assistans, kost med flera.

Att arbeta som vikarie innebär att du med kort varsel kan komma och arbeta i någon av våra verksamheter på kortare eller längre uppdrag. Du kan kombinera ditt arbete med studier eller annan sysselsättning.

Genom vårt tidbokningssystem väljer du själv vilka dagar och tider du vill vara tillgänglig för arbete. Du bokas på arbete via SMS vilket medför att du ska vara lätt att få tag på via mobil. För att få arbeta som vikarie hos oss måste du ha fyllt 18 år.

Utbildning

Bemanningen önskar vikarier med påbörjad eller avslutad godkänd utbildning i något eller några av dessa områden:

  • Vård och omsorg (undersköterska, omvårdnadsutbildning)
  • LSS (stödassistent, stödpedagog)
  • Hälso- och sjukvård (sjuksköterska)
  • Barnomsorg (barnskötare, förskollärare)
  • Skola (lärare, elevassistent)
  • Kost (kock, ekonomibiträde)

Erfarenhet inom något av ovanstående områden är meriterande.

Personliga egenskaper

  • Du har en positiv inställning till ditt arbete och trivs i mötet med människor.
  • Du kan snabbt anpassa dig till nya miljöer, är flexibel och har lätt för att skapa nya kontakter.
  • Du har initiativförmåga och är ansvarsfull.
  • Du har goda kunskaper i svenska språket. Kunskaper i andra språk kan vara meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information

För att kunna arbeta inom vissa verksamheter kräver vi att du som sökande har körkort (manuellt) och/eller god cykelvana.

För arbete i verksamheter där barn och ungdomar vistas (förskola, skola, LSS-verksamheter riktade mot barn och kost) krävs det att du som sökande har ett giltigt utdrag från Polisens belastningsregister. Utdraget ska uppvisas innan anställningen kan påbörjas. Du bör inte öppna kuvertet innan mötet med oss. Här hittar du blanketten...

Så här gör du för att bli timvikarie hos oss

Du skickar in din ansökan (CV och personligt brev) via våra annonserande tjänster, som du hittar här...

Går du vidare i rekryteringsprocessen har vi en kort intervju med dig. Om du går vidare från intervjun bokar vi en tid för anställningsinformation via telefon där vi går igenom vad det innebär att vara timanställd i Söderköpings kommun. Du får en timanställning på bemanningen.
Den som erbjuds anställning och vill arbeta med barn är skyldig att uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställningen kan påbörjas. Beställ utdraget och ta med till första mötet med oss.

Kontakta oss

Du är välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar, se knappen Visa kontaktinformation överst på sidan.