Flytta till Söderköping

Hem / Bostad och Miljö / Flytta till Söderköping / Tio skäl att flytta hit

Tio skäl att flytta hit

Vi har frågat invånarna i Söderköping om varför du ska flytta till vår härliga kommun. Här hittar du de tio vinnande skälen varför man ska bo i Söderköping - några kanske blir dina skäl också, eller så hittar du egna. 

1. Hemkänsla

"I Söderköping finns en hemtrevlig atmosfär där du alltid kan känna att du kommit hem."
Vi vill vara Östergötlands bästa boendekommun och tillsammans arbetar vi för att nå dit. 

2. Småstadens charm

"Söderköping är en småstadsidyll, med närhet till många olika smultronställen."
Du hittar många tips på vår turistsida, Visit Söderköping.

3. Närhet till naturen

"Var du än bor i kommunen finns naturen alltid nära."
Vi har många naturreservat, till och med ett i staden - Ramunderbergets naturreservat. Länk till Naturkartan.

4. Människorna i staden

Vad är en stad, om inte människorna som bor där? Invånarna i Söderköping lyfter fram "vänlighet och trygghet som värmande beskrivningar av kommunens invånare". 

5. Många valmöjligheter

"Här finns många valmöjligheter inom det mesta - affärer, aktiviteter och övrigt utbud." Närheten till storstäderna Norrköping och Linköping ger dig ytterligare många valmöjligheter. Här finns också en tät kollektivtrafik mot Norrköping och Valdemarsvik. 

6. Ett rikt kulturutbud

"Vi har ett bra kulturutbud." Förutom många olika evenemang, finns här även till exempel Sveriges äldsta bokhandel och Galleri Rådhuset. Länk till våra kultursidor.

7. Göta kanal, Storån och Sankt Anna skärgård

"Söderköpings närhet till vatten" är uppskattad. Här finns den naturliga Storån som ringlar sig igenom stadskärnan och delvis går parallellt med Sveriges blåa band, Göta Kanal. Sen har vi vår fina skärgård, Sankt Anna skärgård som bjuder på många fina upplevelser. 

8. Stadskärnan

Vår "mysiga stadskärna" med sin medeltida karaktär är uppskattad. Du kan till exempel strosa i Madicken-kvarteren, hitta välkomnande butiker och besöka trevliga parker och lekplatser.

9. Det historiska arvet

Söderköpings långa historia är viktig för oss. Söderköping är en av våra äldsta städer - här har skett kröningar, riksdagar, viktiga möten, krig och uppror men staden var också en av de rikaste och mest betydelsefulla på medeltiden. Runt om i staden kan du se och uppleva installationer och utställningar som berättar om viktiga nedslag i stadens historia. 

10. Kulinariska upplevelser

Det finns många möjligheter att uppleva god mat i vår stad. Du kan bli serverad hållbar mat, sushi och grekiska grillspett för att ge några exempel. Och är du sugen på nåt sött - leta upp en av våra glassrestauranger eller ta en fika på ett mysigt café. På vår turistsida hittar du flera förslag...