Visit Söderköping - turism

Hem / Visit Söderköping / Barnens Söderköping

Barnens Söderköping

Söderköping är barnfamiljens roligaste utflyktsmål. Här finns upplevelser för både stora som små. Gå i Madickens fotspår, ta en glass i Sveriges glassmecka och upptäck äventyren i Kottebanan.

Foto: Två flickor står på en kullerstensgata vid en bro och pekar ut mot vattnet.

Staden som är barnens favorit

Biblioteket

På biblioteket finns massor att välja på. Förutom böcker, finns datorer att låna, spel att spela, wifi. här anordnas barnsliga lördagar med olika pyssel, teater, lovprogram och mycket annat.
Mer om bilbioteket finns här. Mer om barnsliga lördagar hittar du här.

Bricks in Sweden

Återupplev ditt barnasinne. En fortrollande, familjeögd, butik i centrala Södekröping. En av de första butikerna i Sverige som köper, byter och säljer Lego.
Hemsida: bricksinsweden.se

Fix bowlingcenter

Passa på att prova lyckan bara ibland eller varför inte börja spela bowling? Här är möjligheterna många, tveka inte att ställa just din fråga.
Här finns även shuffleboard,biljardbord, boxningsmaskin, airhockey, basket, glove/kick och babyclaw. Restaurang med god meny.
För tidsbokning ring 079 – 344 77 17 eller boka direkt online! Max 4 personer per bana.
Hemsida: fixbowlingcenter.se

Glassens mecka - Glasstaden nummer ett

Smultronstället

Längs kanalen hittar du anrika glassrestaurangen Smultronstället. Denna glassrestaurang öppnade 1982 och har sedan dess skapat glassglädje i 40 år. På menyn hittar du 60 egenkomponerade glassuppläggningar med allt från choklad och frukt till strössel och godis.

Göta Glass

I kanalhamnen kan du även ta en glassig paus hos Göta Glass och titta på när båtarna slussas. Göta Glass har egentillverkad italiensk glass i 24 olika smaker.

Steffe’s våffelstuga

Vid kanalen hittar du också Steffe’s våffelstuga. Nygräddade våfflor, glass och jordgubbar är svårslaget en varm sommardag.

Å-caféts våffelstuga

Restaurang Å-Caféet, mitt i Söderköping mellan Storån och Göta kanal. Här kan du avnjuta nygräddade våfflor med glass i deras lugna trädgård.

Konfekthörnan

I kärnan av Söderköping, på det pittoreska Rådhustorget hittar du Konfekthörnans glassbar i en källare. På menyn hittar du egentillverkad italiensk glass i alla möjliga smaker.

Jolla Choklad & Dessert

Ute i natursköna Vänneberga längs kanalen, med cykelavstånd från Söderköpings stadskärna, hittar du Jolla Choklad & Dessert vid kanalen. De tillverkar sin egen glass och använder ekologiska råvaror i så hög grad som möjligt. Semmelglass, tiramisu, mörk chokladsorbet och smörkola med flingsalt är bara några av deras unika smaker.

Gå i Madickenfilmernas fotspår

Visste du att Madicken spelades in i Söderköping? Filmerna “Madicken på Junibacken” och “Du är inte klok, Madicken” spelades in i Söderköping 1978 och 1979. Fast det är över 40 år sedan lever Madicken kvar på orten, som en upplevelsevandring. Eller så kan man gå på egen hand och titta på inspelningsplatserna. Mer information hittar du här.

Kottebanan

Kottebanan är en spännande äventyrsbana i skogsmiljö för barn från cirka fem år och uppåt. Denna plats är full av upplevelser, utmaningar och äventyr. Här kan barnen utmana sig själva eller varandra i att klättra, balansera, åka linbana och öva upp sina motoriska färdigheter på ett lekfullt sätt. I närhet till kottebanan finns även grillplats med bänkar och längre in i skogen finns tre vindskydd med eldstad. Perfekt för en heldagsutflykt med familjen eller för att aktivera barnen några timmar när de har spring i benen.

Lekplatser

Mormors trädgård, Hospitalsgatan

Här finns lekplatser för alla åldrar. De mindre barnen kan leka i en bikupa, åka rutschkana, balansera på stockar, gunga eller kanske bara sitta och fika i den mysiga miljön.De något äldre har  en lite mer utmanande lekplats med balanshinder, hinderbana med klätternät och gungbräda. Här kan du läsa mer om lekplatserna.

Söderköpings Bio

Söderköpings Bio satsar på förstklassig utrustning och trevlig personal. En naturlig mötesplats.
Läs mer här!