Nyströmska skolan program

Nyströmska / Gymnasieprogram / Bygg och anläggning

Bygg- och anläggningsprogrammet

Gillar du att skapa med händerna, bygga nytt och se konkreta resultat av dina ansträngningar? Då kan Bygg- och anläggningsprogrammet vara något för dig! Hos oss finns inriktningen husbyggnad. 

Yrkesexamen

På väg mot din yrkesexamen kommer du att genomföra ett gymnasiearbete, som visar att du är väl förberedd för ett arbete i byggbranschen. Programmet ger dig också en god grund om du vill studera vidare på yrkeshögskola och universitet. Genom det arbetsplatsförlagda lärandet lär du dig förstå yrkeskulturen och du får värdefull arbetslivserfarenhet.

Karriärmål

Utbildningen lägger en stadig grund för en fortsatt karriär inom byggbranschen. Elever som gått Bygg - och anläggningsprogrammet blir ofta arbetsledare och chefer. Att verka inom stora som små företag inom byggbranschen (statligt eller kommunalt) är andra exempel på karriärmöjligheter.

Husbyggnad

På husbyggnad lär du dig om nybyggnation, renovering, ombyggnation av bostäder och lokaler samt även av broar och andra anläggningskonstruktioner. Inriktningen leder dig till jobb som exempelvis byggnadssnickare, golvläggare, plattsättare och murare.

Speciella färdigheter

Som i alla serviceyrken är det viktigt att kunna bemöta kunder på bästa sätt och ge dem det de förväntar sig – och gärna lite mer! Ett yrkesmässigt språkbruk, i både tal och skrift, som fungerar i olika situationer ger dig goda förutsättningar att lyckas. Att du har ett tekniskt intresse, en vilja att lära nytt och att utveckla ditt yrkeskunnande är centralt för att du ska nå framgång i ditt yrke.

Som lärling vid något av våra yrkesprogram på Nyströmska skolan får du:

  • tillgång till Nyströmska skolans gemenskap, resurser och utbud
  • en erfaren yrkeslärare som mentor
  • dessutom en kunnig och intresserad handledare på arbetsplatsen
  • möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet

Vi erbjuder dig som elev på Yrkesprogrammen ett bidrag till körkort på 5000 kronor. Det gäller dig som går sista terminen i årskurs 3, har kurs- och praktiknärvaro och följer din individuella studieplan. Då kan du mot uppvisande av handlingar och kvitton få ut bidraget.