Nyströmska / Bibliotek / Informationssökning / Artiklar och fulltexter

Artiklar och fulltexter

Artikelsök är en databas som fungerar som ett register till artiklar i en stor mängd svenska dagstidningar, tidskrifter och fram till 1997 också årsböcker. Fulltext till vissa dagstidningar. 

DiVA portal är en gemensam söktjänst och ett öppet arkiv för forskningspublikationer och studentuppsatser producerade vid 47 lärosäten och forskningsinstitutioner.

DOAJ, Directory of Open Access Journals har samlat fritt tillgängliga vetenskapliga tidskrifter och artiklar på nätet.

Mediearkivet är Norens största internetbaserade mediearkiv med tidnings-och tidskriftstexter och radioinslag. Fulltext.Fråga efter användarnamn och lösenord i bibliotekets infodisk! Sökbar inom skolans nätverk.

Pressreader Pressreader ger tillgång till dagstidningar och tidskrifter runt om i världen på orginalspråk. Man kan leta fram en tidning genom att välja land eller språk och bläddra/läsa i den.

Pressreader finns även som app (gratis). Du använder appen i biblioteket, uppkopplad på bibliotekets wifi-nät. Med appen har du tillgång till Pressreader i din mobiltelefon eller surfplatta och kan läsa och ladda ner tidningar när du är på biblioteket. Du kan fortsätta att läsa tidningar hemifrån i 72 timmar efter att du besökt biblioteket. I appen kan du också ladda ner tidningar för att läsa offline, senare.

Du kan även nå Pressreader hemifrån via Götabibliotekekens hemsida. Logga in med ditt lånekortsnummer och pinkod.

PubMed är den stora internationella medicinska databasen. PubMed är National Library of Medicine's webbversion av databasen Medline, som är den i särklass största bibliografiska databasen inom biomedicin, odontologi och vårdvetenskap. Innehåller mer ärn 28 miljoner referenser samt länkar till fulltexter, vissa fritt tillgängliga. Om du vill nå dessa fritt tillgängliga artiklar väljer du "free fulltext" efter att du gjort din sökning. NCBI

Updatum Business Briefing bevakar över 40.000 källor från över 180 länder på mer än 50 språk. Updatum ersätter Newsline Arkiv. Fråga efter användarnamn och lösenord i bibliotekets infodisk.