Elevsidor Nyströmska skolan i Söderköping

Nyströmska / Elevsidor / Studiehjälp

Studiehjälp

Det är inte alltid den som pluggar mest som lyckas bäst utan den som pluggar smart, den som skaffar sig en rutin och den som följer den.

Vi kommer att ge dig massor med bra tips som hjälper dig i dina studier och räcker inte det så hittar du här nedan hittar flera korta filmer som berättar hur du kan plugga smartare.

Redan här

ska du få några tips från forskningen om vad som verkligen kan få dig att lyckas
med dina studier.

  1. 100 % fokus. Du kan läsa förstrött eller göra mattetal oengagerat. DET FUNKAR INTE!! Men om du är helt fokuserad kommer det att gå bättre.
  2. Ha ett mål. Målen kan vara olika. Betygsmål eller framtidsdrömmar spelar inte så stor roll bara du ser lite längre fram än vad näsan räcker.
  3. Ta till dig av din lärares feedback. Försök förstå vad som menas, vad du kunde göra bättre, hur du bör gå tillväga. Då kommer det att gå bättre för dig. Förstår du inte allt? Prata med din lärare.
  4. Repetera det du gör. Reflektera över det du gör. Finslipa det du gör.
  5. Gör en sak i taget. LÄGG BORT MOBILEN! SLÄCK NER FACEBOOK! Att ha flera bollar  i luften vet vi är inte bra. Du lyckas mycket bättre med det du ska göra om du gör en sak i taget utan att störas av annat. 
  6. Motionera, sov och ät rätt. Mår du bra mår din hjärna bra.