Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Pressmeddelanden

Hem / Press / Pressmeddelanden / Nationaldagsfirande i Söderköpings kommun ställs in

Nationaldagsfirande i Söderköpings kommun ställs in

Söderköpings kommuns traditionella firande av Sveriges nationaldag ställs in i år med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset.

Publicerad den 11 maj 2020

Med fantåg, tal, flaggutdelning, flaggverkstad för barn samt sång och musik brukar många Söderköpingsbor fira nationaldagen varje år i Brunnsparken.

Med anledning av smittspridningen av coronaviruset rekommenderar regeringen att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer ska ställas in, vilket innebär att årets nationaldag får firas på ett alternativt sätt i Söderköping. Likaså ställs ceremonin för nya medborgare som är bosatta i Söderköping in, men bjuds istället till nästa års ceremoni den 6 juni 2021.

- Det känns tråkigt att ställa in, men samtidigt nödvändigt då det fortfarande är viktigt att ta ansvar för att bromsa smittspridningen. Vi behöver ha tålamod och fortsätta hålla varandra på omtänksamt avstånd, säger Anders Eksmo (KD), Kommunfullmäktiges ordförande.

Den årliga flaggutdelning sker under Kommunfullmäktiges sammanträde den 24 juni och de som ansökt kommer kontaktas med en inbjudan.

Digitalt firande

Det kommer finnas ett antal digitala möjligheter till ett alternativt firande under årets nationaldagsfirande.

Landshövdingen var bokad för tal i Söderköping, men istället kommer det gå att lyssna på honom via Länsstyrelsens hemsida.

Föreningen Sankt Annabygden har ställt in det fysiska firandet på plats i skärgården, men ställer om och firar Nationaldagen digitalt med musikunderhållning och tal.

Mer information med länkar kommer läggas ut på kommens hemsida och facebook.


Anders Eksmo (KD)
Kommunfullmäktiges ordförande
0708 – 33 34 33

Sandra Sandborg Johansen
Kultursekreterare
0121- 187 10