SFI

Svenska för invandrare SFI

På Svenska för invandrare (SFI) kan du som nyanländ lära dig grunderna i det svenska språket och få information om det svenska samhället. Du får lära dig tala, läsa och skriva på svenska och träna på att använda språket i vardagen och på arbetet.

Du har rätt att läsa SFI om du är minst 16 år, har uppehållstillstånd i Sverige och är folkbokförd i Söderköpings kommun. EU/ESS-medborgare med uppehållsrätt (för arbete eller studier) har också rätt att läsa SFI.

SFI har fyra kurser; A, B, C och D. När du har fått godkänt på en kurs får du betyg. Kurstiden är mycket varierande beroende på tidigare utbildning och hur lätt du har att lära dig. När du uppnått en godkänd nivå på SFI har du möjlighet att läsa ytterligare Svenska som andraspråk (SAS) på grundskolenivå år 7 – 9.

SFI-undervisningen är 15 timmar i veckan. Studierna kan kombineras med exempelvis jobb eller praktik. SFI har löpande intag i mån av plats i grupperna. All undervisning är gratis.

Läs mer om din rätt till utbildningen här:

Utbildning i svenska för invandrare på skolverket.se

Om du har frågor om utbildningen så är du välkommen att prata med någon av SFI-lärarna 0121-184 69 eller studie- och yrkesvägledaren 0121-184 31.

 

 

Relaterade länkar

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.