Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Uppdatering vaccinationsbokning och bedrägerier

Uppdatering vaccinationsbokning och bedrägerier

Publicerad den 19 januari 2021

Sedan tidigare har personer med hemtjänst och/eller hemsjukvård i hemmet kunnat boka tid för vaccination mot covid-19. Nu går det bra att även ringa direkt till sin vårdcentral för att boka tid. Det gäller alltså personer som har hemtjänst och/eller hemsjukvård i hemmet samt deras sammanboende.

Så här bokar du tid för vaccination via vårdcentralen:

• Ring din vårdcentral och följ instruktionerna i telefonen.
• Du kommer att bli uppringd på det telefonnummer du anger. Det kan dröja ett antal dagar innan du blir uppringd och får en tid för vaccination, allt beroende på tillgång till vaccin.

Alla kommer att få möjlighet att vaccinera sig och vi vaccinerar i den takt vi får vaccin levererat till oss.

Är det möjligt, får man gärna boka tid digitalt. Behöver du hjälp? Personal på både kommunal och privata hemtjänstutförare hjälper till med att boka vaccination digitalt.

Bedrägeriförsök
Polisen varnar för en ny sorts bedrägeriförsök över telefon, där bedragaren utger sig att vara från sjukvården och erbjuder tid för vaccinering. Målet är att komma över offrens bankdosa eller mobilt bank-id, som sägs behövas för att boka tiden.

Det här kan man tänka på om någon sms:ar eller ringer angående vaccination:

  • Varken Region Östergötland, 1777 Vårdguiden på telefon eller annan myndighet skulle be dig att identifiera dig med e-legitimation i samtal om vaccination mot covid-19.
  • Det är gratis att vaccinera sig mot covid-19
  • Region Östergötland tar aldrig betalt med Swish

Om detta skulle hända, lägg på luren och polisanmäl händelsen.