Nyheter

Hem / Nyheter / Tillsynsavgifter faktureras efter sommaren

Tillsynsavgifter faktureras efter sommaren

Varje år genomför miljökontoret miljö- och livsmedelstillsyn hos våra företag. Dessa kontroller betalas av företagarna som en fast, årlig avgift innan sommaren. För att underlätta för det lokala näringslivet har miljökontoret beslutat att flytta fram fakturorna för tillsynen till efter sommaren.

Publicerad den 31 maj 2021

För näringslivet i både Söderköping och Valdemarsvik är sommaren den enskilt viktigaste tiden på året. Det är än så länge ovisst vilka restriktioner som kommer att gälla för sommaren, utifrån smittspridningen av covid-19, och därmed hur dessa kommer påverka det lokala näringslivet.

- Under det senaste året har många företag påverkats av de restriktioner som myndigheter har beslutat om, säger Pär Ljungqvist, miljöchef på Söderköpings och Valdemarsviks kommuner. Vi vet att sommaren är en väldigt viktig tid för många av våra lokala företagare. Därför vill vi underlätta genom att fakturera efter sommaren, precis som vi gjorde förra året. Vi hoppas att det ska ge en chans till ekonomisk återhämtning då företagarna förhoppningsvis får en bra sommarsäsong, avslutar Pär.

Miljökontorets tillsynsarbete pågår som vanligt under coronapandemin, för att kontrollera att lagar och regler följs. Normalt skickas fakturering av de fasta, årliga avgifterna för tillsyn ut före sommaren, men nu väljer alltså miljökontoret att skjuta på dessa. Avgifterna kan inte slopas eftersom det strider mot en rad lagar och föreskrifter, men kommunerna kan påverka när fakturan skickas ut.

Kontaktperson

Pär Ljungqvist, miljöchef
Telefon: 0121- 182 43
par.ljungqvist@soderkoping.se

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.