Nyheter

Hem / Nyheter / Skolstart - på plats

Skolstart - på plats

Publicerad den 12 augusti 2021

Efter ett läsår där undervisningen på gymnasiet skett helt eller till viss del via distans, välkomnas nu alla elever i Söderköpings kommuns skolor tillbaka till en skolförlagd undervisning. Undervisningen kommer ske på plats i alla våra skolor efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Gymnasieskolan Nyströmska fick under pandemin snabbt ställa om till fjärr- och distansundervisning för att bidra till minskad smittspridning i samhället. En omställning som överlag gått bra där både elever och skola snabbt anpassat sig efter samhällsläget i pandemin.

I och med att vaccinationstakten ökar i den vuxna befolkningen och smittspridningen minskar bedömer Folkhälsomyndigheten att det är möjligt att återgå till närundervisning efter sommarlovet. Det innebär att skolelever välkomnas tillbaka när terminen börjar måndag den 16 augusti.

Fortsatt smitta

Samtidigt är det viktigt att skolpersonal och elever fortsätter det förebyggande arbetet för att minska risker för fortsatt smittspridning och att beredskap finns för att hantera eventuella lokala utbrott.

Anpassningar i verksamheten kan komma att göras och har redan gjorts för att följa regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Alla verksamheter i kommunen håller sig uppdaterade om det aktuella läget.

Allas ansvar

Alla som vistas i skolmiljön behöver komma ihåg att det personliga ansvaret kvarstår oavsett nivå på smittspridning och att man ska stanna hemma även vid milda symtom.

Söderköpings kommun kommer fortsatt håll i genom att:

- tvätta händerna.

- stanna hemma vid symtom och testa sig vid symtom (även vaccinerade).

- uppmuntra till vaccination när man bli erbjuden.

- endast fysiska möten i arbetsgrupper i mindre arbetslag.

- inga fysiska föräldramöten inledningsvis

Läs mer om frågor och svar här www.soderkoping.se/fragorochsvarskola

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.