Nyheter

Hem / Nyheter / Pandemin är inte över – fortsätt vara rädd om varandra

Pandemin är inte över – fortsätt vara rädd om varandra

Publicerad den 27 augusti 2021

Trots att nu väldigt många i Sverige och Söderköping är vaccinerade mot covid-19, så är ännu inte alla vaccinerade.

För en kort tid sedan så inträffade ett utbrott av covid-19 på ett av våra boende. Både personer som bor på boendet och personal insjuknade vilket resulterade i sjukhusvård och tyvärr även ett dödsfall.

Vi vill återigen poängtera vikten av att vaccinera sig då det tyvärr visade sig vara ovaccinerad personal som förde in smittan till boendet.

Med anledning av denna händelse så kan vi bara betona vikten av att alla vaccinerar sig. Du bör vaccinera dig för din egen skull –men framförallt för andras skull.

Vi vet att vaccination inte är ett totalt skydd för att bli smittad av covid-19, men vi vet att risken att bli smittad och föra smittan vidare minskar avsevärt om du är vaccinerad.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla, även svenska medborgare, som reser in i Sverige från länder inom EU och EES samt länder på EU:s lista över undantagna tredje länder, att ta ett covid-test efter ankomsten till Sverigeoavsett om man har symtom eller inte.

Var även försiktig med vilka du träffar den närmaste veckan efter din resa. Undvik speciellt att träffa personer som ingår i en riskgrupp. Om du är smittad riskerar du att sprida smittan vidare till exempel på din arbetsplats och inom din närmsta krets. Var därför mycket uppmärksam på milda symtom och håll fysisk distans.

Det här gör kommunen
Vi fortsätter att jobba effektivt med basala hygienrutiner, fysisk distans och använder de skydd som situationen kräver. Detta är inte kompromissbart!

Vi vill verkligen betona hur viktigt det är att alla som kan vaccinerar sig. Det är det effektivaste sättet att minska smittspridningen. Vaccination skyddar och hjälper till att skydda de runt om oss. Hjälp oss att vara rädda om varandra!

Kontakt
Mats Jonsson
TF Socialchef, Socialförvaltningen
Telefon: 0121-184 09
Mail: mats.jonsson@soderkoping.se
 

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.