Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Nyströmska fortsätter med distansundervisning kommande vecka

Nyströmska fortsätter med distansundervisning kommande vecka

Publicerad den 22 januari 2021

Folkhälsomyndigheten har justerat rekommendationen om distansundervisning för gymnasiet, vilket innebär att skolorna ska kombinera fjärr-, distans- och närundervisning.

Smittskydd i Region Östergötland rekommenderar att distansundervisningen i gymnasieskolan kvarstår i nuvarande form till åtminstone vecka 5. Smittläget i landet generellt och i regionen i synnerhet är fortsatt allvarligt och det är först senaste veckan som man kunnat se en tendens till minskad belastning på vården. Det innebär att en generell återgång till närundervisning för hela klasser i dagsläget inte rekommenderas.

Nyströmska kommer utifrån detta fortsätta med distansundervisning under kommande vecka och invänta den avstämning som Smittskydd har med skolchefer i Östergötland i slutet av nästa vecka.

Folkhälsomyndighetens justering innebär att undervisningen ska bedrivas som en kombination av fjärr- eller distansundervisning och närundervisning, inte bara som tidigare för enstaka elever utan också för hela grupper och klasser. Rekommendationen gäller fram till 1 april. Det är huvudmannen som beslutar om undervisningen på en skola ska bedrivas genom fjärr-, distans- eller närundervisning. Beslutet ska utgå ifrån det lokala smittläget, då det kan se olika ut i olika regioner.

Söderköpings kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har nära dialog med Smittskydd Östergötland. Beslutet innebär att elever fortsatt har distansundervisning kommande vecka men på Nyströmska planeras för att öppna upp och ha en kombination av distansundervisning och undervisning på skolan, så snart som möjligt. Elever och vårdnadshavare kommer då få information om hur undervisningen på respektive program ska genomföras.

Söderköpings kommuns förhoppning är att Nyströmska inom kort ska kunna gå över till kombinerad undervisning då närundervisning är det bästa för elevernas kunskapsutveckling och livssituation. Samtidigt kommer Nyströmskas ledning arbeta för att skolan ska kännas trygg och säker, både för elever och personal.