Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Ny enhet skall sätta tillväxt och hållbar destinationsutveckling i fokus

Ny enhet skall sätta tillväxt och hållbar destinationsutveckling i fokus

Publicerad den 28 februari 2019

I mars bildas en ny enhet under Serviceförvaltningen i Söderköpings kommun. Den nya enheten, Näringsliv & turism, har i uppdrag att arbeta med näringslivs- och turism frågor - med fokus på tillväxt i kommunen. Enheten kommer att ledas av Therése Eklöf, tidigare  besöksnäringsstrateg. Syftet med att sammanföra dessa områden är att möjliggöra tillväxt och hållbar destinationsutveckling för kommunen i sin helhet.

För att tillvarata de möjligheter och förväntningar som finns runt om i kommunen, bildas nu en ny enhet med uppdrag att fokusera på hållbar destinationsutveckling genom näringslivs- och turismfrågor. Samverkan med övriga enheter inom kommunen och inte minst näringsliv och invånare, blir avgörande för enhetens framgång. Enheten har i uppdrag att genomföra Söderköpings besöksnäringsstrategi 2018-2020 samt att arbeta utefter kommunens Arbetsmarknads- och Näringslivsprogram 2015-2020.

- Söderköpings kommun är ett starkt varumärke, med en stor utvecklingspotential, samtidigt som kommunen står inför utmaningar inom tex handels- och stadsutveckling. Vårt uppdrag är att delta och lotsa i processer för att möjliggöra tillväxt, säger Therése Eklöf, nytillträdd chef för enheten Näringsliv & turism.

Näringslivet i Söderköpings kommun är en viktig del av ett samhälle i utveckling. Ett näringsliv som består av många småföretagare och entreprenörer, där besöksnäringen är en viktig del, som av branschorganisationer dessutom sias växa stort de kommande åren.

- Vi arbetar ständigt för att Söderköping skall vara Östergötlands mest attraktiva boendekommun, säger kommundirektör Anna Thörn. Skall vi lyckas med det krävs det att företagen och deras anställda utvecklas och mår bra här. Samtidigt är besöksnäring och turism en viktig del i kommunens vidare utveckling. Den nya enheten ger oss möjligheter att optimera våra resurser och arbeta mer samlat mot ökad tillväxt i hela kommunen.


Kontakt för vidare frågor:

Anna Thörn, Kommundirektör, tel 0121-181 01 , anna.thorn@soderkoping.se

Therese Eklöf, Chef Näringsliv & turism, tel 0121-183 37, therese.eklof@soderkoping.se