Nyheter

Hem / Nyheter / Eldningsförbud upphör 7 juli, kl. 12

Eldningsförbud upphör 7 juli, kl. 12

Från och med onsdagen 7 juli klockan 12:00 upphävs eldningsförbudet i Östergötland. Det är fortfarande torrt på vissa platser och du måste vara försiktig vid eldning och grillning. Det är viktigt att du har tillgång till vatten att släcka med.

Publicerad den 07 juli 2021

Brandrisken har, enligt SMHI:s prognosunderlag, minskat i Östergötland och Länsstyrelsen har därför i samråd med länets kommuner och räddningstjänster beslutat att häva eldningsförbudet som utfärdades den 17 juni.

Det kan fortfarande vara torrt i marker på vissa håll i länet och eldning ska därför genomföras på ett uppenbart säkert sätt och under stor försiktighet. Det är viktigt att ha tillgång till vatten att släcka med. All eldning sker på eget ansvar.

Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om eventuellt eldningsförbud där man är. Förbud kan införas och upphävas beroende på olika lokala förutsättningar. Information hittas lättast på respektive kommuns webbplats.

Här kan du läsa beslutet på Länsstyrelsens webbplats...

Du kan minska risken för brand genom att:

  • Aldrig slänga glödande cigarettfimpar på marken.
  • Använda en fast eldstad, gasolgrill eller trädgårdsgrill på ben om du tänker grilla eller elda. Var mycket försiktig med engångsgrillar.
  • Alltid ha tillgång till vatten att släcka med.
  • Använda appen Brandrisk Ute eller ta del av brandriskprognoserna från SMHI för att hålla koll på brandrisken i skog och mark.
  • Larma 112 direkt om du upptäcker en brand i skog och mark, och meddela position för branden.

The County Administrative Board of Östergötland has decided to lift the fire ban in Östergötland County.

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.