Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Vattenavstängning torsdag 17/9 på Barnhemsgatan, Bielkegatan 18-24, Skönbergagatan 18-24 och Nybrogatan 9

Vattenavstängning torsdag 17/9 på Barnhemsgatan, Bielkegatan 18-24, Skönbergagatan 18-24 och Nybrogatan 9

Publicerad den 16 september 2020

Uppdaterad information

Vi kommer att stänga av vattnet torsdag 17 september, kl 10-13.30 på Barnhemsgatan, Bielkegatan 18-24, Skönbergagatan 18-24 och Nybrogatan 9. Avstängningen beror på det ledningsarbete som pågår i området.

Vid behov fyll upp kärl eller flaskor och ställ i kylen innan avstängningen.

Var vänlig och håll kranarna stängda under tiden som vattnet är avstängt. När vattnet släpps på igen kan det vara missfärgat, spola vattnet tills dess att det är klart igen. Undvik att tvätta vittvätt direkt efter avbrottet.

 

Tidigare information

Under perioden 7 september till 2 oktober kommer vi att utföra arbete på vattenledningarna på Barnhemsgatan. Under tiden som arbetet pågår kommer området kring Barnhemsgatan, delar av Bielkegatan och Rådmansgatan påverkas av avstängt vatten i kortare perioder och begränsad framkomlighet.

På kartan nedan ser du vilket område som berörs.

Här kommer vi att uppdatera dig om arbetet och när vi kommer att stänga av vattnet. Du kan även få information via vår app, Renhållning och VA. Här hittar du information om appen...

Kortare avstängningar av vattnet

Under tiden som arbetet pågår kommer vi behöva stänga av vattnet enbart under kortare stunder. Avbrotten kommer att vara på dagtid och du kommer att få uppdaterad information via vår app Renhållning och VA och här på webbsidan www.soderkoping.se/barnhemsgatan

Begränsad framkomlighet

Under projektets gång kommer det vara vissa problem med framkomligheten för de som passerar Barnhemsgatan, Bielkegatan och Rådmansgatan. Se karta här nedanför.

Det här ska vi göra

Vi ska förnya våra befintliga vattenledningar med hjälp av en ny teknik, så kallad relining. Det innebär att vi ger rören en ny plastbeläggning inuti istället för att byta ut rören.

Arbetet görs i samarbete mellan:
Pollex AB relinings entreprenör
SM Entreprenad
Länsstyrelsen i Östergötland, som är medfinansiär av projektet
och Söderköpings kommun.

Frågor

Har du frågor om arbetet kan du kontakta vår projektledare Stefan Eidborn. Du når honom på telefon 0121-186 10 eller via e-post stefan.eidborn@soderkoping.se