Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Vattnet avstängt onsdag 2/9 på Hasselgatan och Kullborgsgatan

Vattnet avstängt onsdag 2/9 på Hasselgatan och Kullborgsgatan

Publicerad den 01 september 2020

Uppdatering 1 september

Avstängning av vatten, onsdag 2 september

Onsdag 2 september, kl. 9-14 kommer vattnet vara avstängt på Hasselgatan och Kullborgsgatan på grund av arbetet med vattenledningarna.

Var vänlig och håll vattenkranarna stängda under tiden vattnet är avstängt, tack. 

När vattnet släpps på igen kan det vara missfärgat innan ni har spolat ur ledningen. Undvik därför att tvätta vittvätt direkt efter avbrott. Vattnet kommer att återkomma i etapper.

Fyll upp vatten

Vid behov av vatten, fyll upp kärl och flaskor och ställ i kylen innan avstängningen. Vattenvagn kommer att finnas vid parkeringen Kullborgsgatan 1 C.

Ansvarig för arbetet är Greger, SM Entreprenad. Du når honom på 0702-69 30 81 om du har några akuta frågor.

Tidigare information om arbetet

Under perioden 24 augusti till 25 september kommer vi att utföra arbete på vattenledningarna vid Hasselgatan och Kullborgsgatan. På kartan nedan ser du vilket område som berörs.

Här kommer vi att uppdatera dig om arbetet och när vi kommer att stänga av vattnet. Du kan även få information via vår app, Renhållning och VA. Här hittar du information om appen...

Kortare avstängningar av vattnet

Under tiden som arbetet pågår kommer vi behöva stänga av vattnet enbart under kortare stunder. Avbrotten kommer att vara på dagtid och du kommer att få uppdaterad information via vår app Renhållning och VA och här på webbsidan www.soderkoping.se/hasselgatan

Begränsad framkomlighet

Under projektets gång kommer det vara vissa problem med framkomligheten för de som passerar Hasselgatan och Kullborgsgatan. Se karta här nedanför.

Det här ska vi göra

Vi ska förnya våra befintliga vattenledningar med hjälp av en ny teknik, så kallad relining. Det innebär att vi ger rören en ny plastbeläggning inuti istället för att byta ut rören.

Arbetet görs i samarbete mellan:
Pollex AB relinings entreprenör
SM Entreprenad
Länsstyrelsen i Östergötland, som är medfinansiär av projektet
och Söderköpings kommun.

Frågor

Har du frågor om arbetet kan du kontakta vår projektledare Stefan Eidborn. Du når honom på telefon 0121-186 10 eller via e-post stefan.eidborn@soderkoping.se

Karta över arbetet