Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Ändrade öppettider för BOA – Barnomsorg på Obekväm Arbetstid

Ändrade öppettider för BOA – Barnomsorg på Obekväm Arbetstid

Publicerad den 16 oktober 2020

På sitt septembermöte ändrade Barn- och utbildningsnämnden principerna för BOA, vilket gör att omsorg nattetid inte längre erbjuds. Beslutet grundas på att befintliga lokaler inte har tillräckligt brandskydd.

De nya öppettiderna innebär att BOA har öppet mellan klockan 16.45 och 24.00 på vardagar. På helgen är det öppet i enlighet med föräldrarnas behov mellan 06.00 och 24.00. De familjer som idag har BOA och har behov av barnomsorg på vardagar mellan 08.00 och 16.45 tillgodoses som tidigare av ordinarie förskoleverksamhet.

Beslutet beror på att de nya lokalerna på Alboga Västra förskola inte är möjliga att brandskyddsanpassa utifrån kraven som ställs på nattöppen omsorg. En anpassning av befintliga lokaler är svår att genomföra då Söderköpings kommun hyr lokalerna. En flytt av verksamheten till en annan förskola skulle innebära att BOA skulle få sämre lokaler och är därför inte ett alternativ. Beslutet innebär att omsorg nattetid inte längre erbjuds.

För övrigt gäller samma regler och rutiner som tidigare. Läs mer om BOA här..