Näringsliv och Arbete

Hem / Näringsliv och Arbete / Service till företag

Service till företag

Ett gott företagsklimat i Söderköpings kommun

Vi vill skapa ett gott företagsklimat som bidrar till nyföretagande, utveckling av befintliga företag och att fler vill etablera sig här.

Vår ambition är att ständigt förbättra dialog och samverkan med näringslivet och den service som ges till företagen.

De vanligaste ärendena

De vanligaste frågor som företag har hos kommunen handlar om olika tillstånd, mark, miljö, servering, och lokaler. Det är olika nämnder och förvaltningar som ansvarar för dessa frågor, men alla tjänstemän ser som sin uppgift att lotsa vidare i systemet så att frågeställaren enkelt och smidigt får kontakt med rätt person. Mer om detta finns under fliken Lov & Tillstånd.

Har du frågor eller synpunkter?

För en enskild företagare kan det vara svårt att känna till det utbud av tjänster som finns på olika nivåer. På den här hemsidan kommer vi att försöka ge så bred och aktuell information som möjligt, se vidare under rubriken Aktuellt.

Men det går också alltid att ta direkt kontakt med oss med frågor eller tankar och funderingar på hur vi kan arbeta tillsammans för att ytterligare utveckla näringslivet . Vi tar också gärna emot feedback på hur ni värderar bemötandet från olika kommunala enheter.

Många arbetar mot samma mål

Näringslivsrådet, Lokala Kompetensrådet Föreningen Stadskärnan, Företagarna,
LRF, Navet i Havet, Nyföretagarcentrum, föreningen S:t Annabygden. Östra Rydsbygdens Byalag arbetar tillsammans för att utveckla näringslivet.

Marknadsföring av Söderköping är viktig för både företag och kommunen, för det ansvarar turistbyrån tillsammans med infokontoret.

Länsstyrelsen, Region Östergörland, Visit Östergötland m fl anordnar seminarier och kurser och har specialister som arbetar med allt från regional utvecklingsplanering, EU-program, skärgårds- och landsbygdsutveckling och andra former av bidrag och stöd.

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.