Kultur och Fritid

För barn

Råttjakt

De medeltida barnen Ylva och Toste brukar tjuvkika på råttorna i deras hålor - kanske för att råttorna ibland "lånar" en del saker för Ylva och Toste. De har upptäckt att råttorna har det ungefär som vi hemma! Det låter ganska otroligt men Ylva och Toste säger att det är sant! 

Varje sommar, och ibland även till advent,  kan man se råttornas hålor eller vad de har för sig ute i sex olika tittskåp placerade i stadens skyltförnster. Innehållet byts ut varje år.

Lämpligt för barn 5-12 år, de yngre med hjälp av en vuxen. Karta med frågor hämtas gratis på Turistbyrån/biblioteket i Stinsen och alla barn som lämnar in svar kommer att vara med om utlottningen av små vinster i slutet av sommaren.

Karta/frågor finns även på engelska.

Nästa råttjakt startar i juni 2022.

Tipspromenad Ylva och Tostes Söderköping

Följ med Ylva och Toste på en tipspromenad runt i Söderköping. Då får du se utställningar och installationer som handlar om hur folk hade det på medeltiden, vad arkeologerna har hittats här och hur Söderköping såg ut för 700 år sedan. Du kommer att få se de bästa bitarna av staden samtidigt som du samlar på dig massor av kunskap på ett kul sätt.

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.