Kultur och Fritid

Hem / Kultur och Fritid / Kultur / Dans / Dansens vecka

Dansens vecka

Dansens vecka är både ett lokalt och regionalt arrangemang som bjuder in alla dansgenrer, dansaktörer och dansintresserade att medverka. Dansens vecka är även ett publikt arrangemang. 

Syftet med Dansens vecka i Östergötland är att visa upp och synliggöra dansen som konstform. Publiken ska kunna få ta del av olika dansstilar genom att se och uppleva dans på både professionell- och amatörnivå. Det finns också möjlighet att få delta själv, som publik eller dansaktiv. Föreningar och skolor har också chans att värva nya medlemmar. Vill du/ni vara en del av dansens vecka? Kontakta Kulturkontoret i Söderköping.

Dansens vecka i Östergötland startade 2012 på initiativ av två regionala koreografer/dansare. Samarbete söktes med Regionförbundet Östsam och Östergötlands kommuner. Dansens vecka pågår under en hel vecka i samband med den internationella Dansens dag 29 april.

 

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.