Kommun och Politik

Vaccin mot covid-19 för ungdomar 16-17 år

Är du vårdnadshavare för en 16- eller 17-åring?
Nu erbjuds ungdomar som är födda 2005 eller tidigare att boka tid för vaccination. Vaccinationen är gratis, frivillig och ges i två doser. Vaccin kommer ges i den takt som vaccinet levereras.

Kom ihåg!

• Målsman ska skriva på en samtyckesblankett som ska tas med vid vaccinationstillfället.
  • Giltig ID-handling måste kunna uppvisas vid vaccinationstillfället.
  • Boka gärna vaccinationstiden digitalt, här www.1177.se/Ostergotland/covidvaccin
  • Vaccinationen av 16- och 17-åringar kan starta tidigast den 6 augusti. Välj därför en tid på det datumet eller senare.

För mer information kring vaccination för 16 till 17-åringar, se information längst ner på denna sida.

Har du frågor om vaccination kan du ringa Region Östergötlands informationslinje på 010 105 99 77.