Kommun och Politik

Frågor och svar om vaccination

Sedan i början av juli 2021 har alla personer som är över 18 år möjlighet att boka tid för vaccination. Vaccinering av personer i åldern 16-18 år kommer att ske när alla personer över 18 år har erbjudits vaccin.

Du hittar mer information här nedanför. Det finns alltid uppdaterad information om vaccinationen på 1177.se

 • Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19. Vaccination kan också hjälpa till att minska smittspridningen. Därför är det viktigt att så många som möjligt väljer att vaccinera sig. På 1177.se hittar du information om vaccination, tidplan samt frågor och svar.

  Det är gratis att vaccinera sig mot covid-19. Vill någon ta betalt av dig är det ett bedrägeri.

  Till sidan om vaccination mot covid-19 på 1177.se

  Frågor och svar om vaccination mot covid-19 på 1177.se

 • För att underlätta genomförandet av vaccinationen mot covid-19, erbjuder Region Östergötland transport till och från vaccinationsmottagningen för personer i följande grupper som saknar färdtjänst:
  • Personer med hemtjänst eller hemsjukvård/vård och omsorg i hemmet, samt de som bor med dessa

  Nytt för vecka 11 är att alla över 80 år kan boka transport till och från vaccination oavsätt om man har hemtjänst eller ej.

  Så beställer du transport till och från vaccinationsmottagningen
  För dig som bor i Söderköping, beställ transport via den lokala beställningscentralen enligt telefonnummer: 0121-184 00

  För resa över kommungräns, om det skulle vara aktuellt, bokas resan via Östgötatrafikens beställningscentral på telefonnummer 0771-71 10 20.

  Viktigt
  Ange vid bokningen att det rör sig om en resa för vaccination mot covid-19, och att du ingår i någon av de grupper som prioriteras transport. Ange även om flera i hushållet behöver transport, eller om ledsagare följer med.

  Avgift
  För denna transport gäller samma egenavgift och villkor som för ordinarie sjukresa i Region Östergötland. Avgiften är 80 kr enkel resa. Vid bokningstillfället kommer en tur- och returresa att bokas.

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.