Kommun och Politik

Hem / Kommun och Politik / Om kommunen / Nyinflyttad / Anmäla flyttning

Anmäla flyttning

När du flyttar behöver du ändra din folkbokföringsadress. Det är viktigt att folkbokföringen är rätt eftersom det påverkar bland annat rätten till bidrag, var man ska betala skatt och rösta.

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (https://skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.

Bor du i lägenhet ska du vara folkbokförd där. De fyra siffror som visar vilken våning och vilket nummer din lägenhet har, är också viktiga att du meddelar då detta är en del av din adress. Dessa siffror kan du hitta i ditt kontrakt, på ditt postfack eller ytterdörr.

Hyr du lägenhet i andrahand eller är du inneboende så ska du inte ange c/o i din flyttanmälan. Du måste också se till att ditt namn står på dörren eller på ditt postfack.

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.