Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Barnomsorg och Skola

Gårdeby friskola

Gårdeby skola är den lilla skolan där alla elever blir sedda av kompetent och engagerad personal. Vi bedriver verksamhet från förskoleklass till och med år 6.

Föräldrar och elever kan förvänta sig att all personal på Gårdeby skola strävar efter:

•att ge alla elever en trygg och stimulerande miljö för utveckling och lärande
•att vuxna och barn känner varandra väl
•att ge alla elever goda grundläggande kunskaper - som kan omsättas i teori och praktik - utifrån de mål som är uppsatta i läroplan (Lgr-11) och lokal arbetsplan
•att barnen respekterar och tolererar varandra
•att vuxna löser konflikter mellan eleverna direkt för att undvika mobbing
•att erbjuda natur- och musikprofil i verksamheten
•att eleverna får vara med att utforma en musikal med ett lärande tema

Naturprofil

I Gårdeby älskar vi naturen! Vår närmiljö erbjuder goda möjligheter till lektionstid utomhus, vilket vi ofta utnyttjar. Varje dag startas med en morgonpromenad! Varje läsår avslutas med en lägerskola!

Musikprofil

I Gårdeby älskar vi musik! Vi sjunger och spelar mycket tillsammans. Alla elever får möjlighet att spela trummor och gitarr, man får även prova keyboard och elbas. Mottot är att det ska vara kul med musik, alla ska kunna vara med. Det är sådeles inga krav på musikalitet eller förkunskaper, alla är välkomna! En av årets absoluta höjdpunkter är musikalen där alla elever deltar efter intresse och förmåga.

Samverkan

Vi arbetar mycket med åldersövergripande temaarbeten dels för att skapa "vikänsla" och trygghet och dels för att "alla kan lära av alla", vi har alla något att bidra med! Vårt mål är att alla ska känna alla, därför har vi även samverkan med förskolan, t.ex. "Hela huset sjunger" och musikalen.

Ansvar för skolans verksamhet

Skolan drivs som en ekonomisk förening. Ansvarig för driften är styrelsen. Styrelsen formulerar uppdrag till rektor som är operativt ansvarig för verksamheten. Juridisk, pedagogisk, ekonomisk och personaladministrativ kompetens finns representerad i styrelsen, så även kunskap och kännedom om Gårdeby socken och dess historia. I styrelsen sitter orförande fyra ledamöter och tre suppleanter. Minst tre av styrelsens medlemmar ska vara föräldrar till barn/elever på förskolan/skolan.

Läs mer om Gårdeby friskola